Syrop lawendowy i inne przetwory

Lawenda- uspokaja, relaksuje i łagodzi skutki stresu.

Syrop z kwiatów lawendy.

Polecany jako dodatek do napojów: lemoniada, herbata, kawa. Stosowany jako dodatek do deserów, ciast, naleśników i lodów. Do marynowania mięs i  dodatek sosów do sałatek. Możliwości jest dużo!
Produkt bez konserwantów i sztucznych dodatków.


- słoik 80ml -7zł (syrop w słoiczkach w tej pojemności polecany jest jako podziękowanie dla gości weselnych, przy zamówieniu powyżej 100szt. cena do negocjacji, cena nie obejmuje dekoracji z juty)


- słoik 135ml -12zł


- słoik 245ml -20zł



Hydrolat lawendowy 
100ml- 18zł

Lawendowa woda kwiatowa.
W procesie destylacji para wodna przechodzi przez kwiaty i skrapla się, dzięki czemu tworzy się woda kwiatowa o właściwościach lawendy.
Hydrolat jest antyseptyczny, antywirusowy, antybakteryjny. Zawiera niewielką ilość olejku eterycznego.
Polecany jako przyprawa do aromatyzowania deserów, ciast i napojów. Może służyć również jako: tonik do twarzy, wcierka do skóry głowy, składnik maseczek i kremów. Może być stosowany bezpośrednio na skórę. Odświeżacz powietrza i pościeli.

Produkt bez konserwantów i sztucznych dodatków.
Hydrolat i olejek lawendowy

Herbatki ziołowe:

"Lawenda" - pakowana od 10g

Czysty susz lawendowy to kwiaty lawendy wąskolistnej, które po wysuszeniu oddzielane są od łodyżek.
To świetna baza do naparów i lemoniad ziołowych. Lawenda używana jest też w kuchni jako przyprawa. Picie lawendy wycisza, uspokaja, łagodzi napięcie nerwowe, ułatwia zasypianie. Pomaga w stanach zapalnych górnych dróg oddechowych oraz w prawidłowym trawieniu.
Kąpiel w lawendzie relaksuje, oczyszcza skórę, pomaga w stanach przeziębienia i bólach mięśniowych.

ZASTOSOWANIE:
• napary do picia na ciepło,
• baza do lemoniad,
• napary kąpielowe,
• jako przyprawa i dodatek w kuchni,
• dekoracja zapachowa.

NAPAR DO PICIA NA CIEPŁO: 1 łyżeczkę suszu lawendowego zalewamy gorącą wodą (ok.200ml). Parzymy pod przykryciem 5-10 minut. Następnie dodajemy kilka kropel soku z cytryny i możemy posłodzić miodem.

NA ZIMNO: Orzeźwiająca lemoniada. 2 łyżki suszu zalewamy gorącą wodą (ok. 300ml) i parzymy pod przykryciem przez 15 minut. Kiedy napar przestygnie odcedzamy kwiaty, dodajemy 3 łyżki soku z cytryny i łyżkę miodu. Dopełniamy zimną wodą do litra pojemności. Napar najlepiej smakuje dobrze schłodzony, możemy dodać kostki lodu i mięte.

"Miłych Snów" - 20g

Skład: suszone jabłko, lawenda 30%, mięta, melisa, trawa cytrynowa, płatki róży.

1-2 łyżeczki suszu zalać gorącą wodą i parzyć 5-10 minut pod przykryciem.

"Lawenda z czarną porzeczką" - 20g

Skład: suszony owoc czarnej porzeczki 38%, suszony kwiat lawendy 32%, suszony liść czarnej porzeczki 18%, mięta, płatki chabrów, płatki róży.

1-2 łyżeczki suszu zalać gorącą wodą i parzyć 5-10 minut pod przykryciem.

"Lawenda z lipą i suszonymi malinami" - 20g

Skład: kwiat lipy 39%, suszona malina 30%, suszony kwiat lawendy 30%, płatki nagietka.

1-2 łyżeczki suszu zalać gorącą wodą i parzyć 5-10 minut pod przykryciem.

Wszystkie rośliny są uprawiane w naszym gospodarstwie, ręcznie zbierane i przetwarzane w kuchni gospodarstwa domowego. 

Sprzedaż odbywa się w ramach Rolniczego Handlu Detalicznego tylko z przeznaczeniem dla konsumenta finalnego.

Przedstawiona oferta cenowa ma charakter informacyjny, nie stanowi oferty handlowej w rozumieniu Art.66 par.1 Kodeksu Cywilnego oraz nie stanowi odzwierciedlenia aktualnych stanów magazynowych.

Brak komentarzy: