Syrop lawendowy i inne przetwory


Lawenda- uspokaja, relaksuje i łagodzi skutki stresu.

(Oprócz poniżej wymienionych produktów czasami dostępne są: 
mydła lawendowe, świeca sojowa o zapachu lawendy, 
sok z czarnego bzu, naturalne żywe octy: lawendowy, malinowy lub śliwkowy.)

Syrop z kwiatów lawendy 

Polecany jako dodatek do napojów: lemoniada, herbata, kawa. Stosowany jako dodatek do deserów, ciast, naleśników i lodów. Do marynowania mięs i  dodatek sosów do sałatek. Możliwości jest dużo!
Produkt bez konserwantów i sztucznych dodatków.

Dostępne pojemności:
słoik 120ml -13zł ................słoik 240ml -24zł



- słoik 80ml  (syrop w słoiczkach w tej pojemności polecany jest jako 
podziękowanie dla gości weselnych itp., zamówienia realizujemy powyżej 20szt.)


Lawenda kulinarna - 10g (6zł) lub 20g (10zł)

Czysty susz lawendowy to kwiaty lawendy wąskolistnej, które po wysuszeniu oddzielane są od łodyżek.
To świetna baza do naparów i lemoniad ziołowych. Lawenda używana jest też w kuchni jako przyprawa. Picie lawendy wycisza, uspokaja, łagodzi napięcie nerwowe, ułatwia zasypianie. Pomaga w stanach zapalnych górnych dróg oddechowych oraz w prawidłowym trawieniu.
Kąpiel w lawendzie relaksuje, oczyszcza skórę, pomaga w stanach przeziębienia i bólach mięśniowych.

ZASTOSOWANIE:
• napary do picia na ciepło,
• baza do lemoniad,
• napary kąpielowe,
• jako przyprawa i dodatek w kuchni,
• dekoracja zapachowa.
NAPAR DO PICIA NA CIEPŁO: 1 łyżeczkę suszu lawendowego zalewamy gorącą wodą (ok.200ml). Parzymy pod przykryciem 5-10 minut. Następnie dodajemy kilka kropel soku z cytryny i możemy posłodzić miodem.

NA ZIMNO: Orzeźwiająca lemoniada. 2 łyżki suszu zalewamy gorącą wodą (ok. 300ml) i parzymy pod przykryciem przez 15 minut. Kiedy napar przestygnie odcedzamy kwiaty, dodajemy 3 łyżki soku z cytryny i łyżkę miodu. Dopełniamy zimną wodą do litra pojemności. Napar najlepiej smakuje dobrze schłodzony, możemy dodać kostki lodu i mięte.

Herbatki - 20g (10zł)
1-2 łyżeczki suszu zalać gorącą wodą i parzyć 10-20 minut pod przykryciem.

Lawenda - jabłko i mięta Lawenda z czarną porzeczką Lawenda z lipą i maliną
Skład: suszone jabłko,
lawenda 30%, mięta, melisa,
trawa cytrynowa,
 płatki róży.
       Skład: suszony owoc czarnej
          porzeczki 38%, suszony kwiat
    lawendy 32%, suszony liść
         czarnej porzeczki 18%, mięta,
  płatki chabrów, płatki róży.
     Skład: kwiat lipy 39%, suszone
    owoce malin 30%, suszony kwiat
 lawendy 32%,suszone liście malin,
płatki nagietka

Powyższe herbatki i lawenda kulinarna dostępne również w szklanych fiolkach ok. 6g - 8g
  Świetne jako podziękowanie dla gości weselnych lub w zestawie dla ciebie lub bliskiej ci osoby.


Mus malinowo-jeżynowy z nutką lawendy- 140g (14zł)

Skład: Maliny i jeżyny (w zmiennych proporcjach) 82%, cukier, lawenda 0,1%.
Produkt pasteryzowany.
Polecamy do deserów, pancakes, ciast, lodów, itp.


Większość roślin uprawianych jest w naszym gospodarstwie, ręcznie zbierane 
i przetwarzane w kuchni gospodarstwa domowego.


Sprzedaż odbywa się w ramach Rolniczego Handlu Detalicznego tylko z przeznaczeniem dla konsumenta finalnego.

Przedstawiona oferta cenowa ma charakter informacyjny, nie stanowi oferty handlowej w rozumieniu Art.66 par.1 Kodeksu Cywilnego oraz nie stanowi odzwierciedlenia aktualnych stanów magazynowych.

Komentarze